Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Στο 10% η ανεργία στην ΕΕ


Άνεργος ένας στους δέκα Ευρωπαίους
Σχεδόν ο ένας στους δέκα εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν άνεργος τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, καταδεικνύοντας ότι ο δείκτης της ανεργίας παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.  Στην ευρωζώνη η ανεργία έφθασε το 10%, ενώ γενικά στην ΕΕ των 27 ήταν στο 9,6%, ανακοίνωσε η Eurostat. Πάντως, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, κατέγραψε μια μικρή πτώση του πραγματικού αριθμού των ανέργων καθώς μειώθηκαν κατά 19.000 στην ΕΕ συνολικά και κατά 73.000 στην ευρωζώνη σε σύγκριση με το Νοέμβριο. Συνολικά, 15,775 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ο αριθμός έφθασε τα 23,179 εκατομμύρια.

Μεταξύ των 21 χωρών για τις οποίες ήταν διαθέσιμα μηνιαία στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε μόνο τέσσερις το Βέλγιο όπου σοβεί πολιτική κρίση, την Ιρλανδία και την Ισπανία.
Η ανεργία μεταξύ των νέων όμως παρέμεινε σε ανησυχητικά υψηλό επίπεδο, στο 21%, ποσοστό που έμεινε απαράλλακτο από το Νοέμβριο. Στην ευρωζώνη μειώθηκε οριακά από το 20,5% στο 20,4%.
Τα υψηλότερα ποσοστά των ανέργων νέων καταγράφηκαν στην Ισπανία (42,8%, με τη συνολική ανεργία στο 20,2%) και στη Σλοβακία (37,3%), ενώ στη Γερμανία --η οποία χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη Ευρωπαϊκή οικονομία--, ο δείκτης αυτός έφθασε μόλις το 8,6%.
Η συνολική ανεργία στη Γερμανία ανήλθε σε 6,6%. Στη Γαλλία, το συνολικό ποσοστό των ανέργων ήταν στο 9,7%. Τα χαμηλότερα συνολικά ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Ολλανδία (4,3%), Λουξεμβούργο (4,9%) και Αυστρία (5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου