Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ 2


ΘΕΜΑΤΑ
1Ο Να βρείτε τον τρόπο ανάπτυξης της παρακάτω παραγράφου

Η παρατήρηση για το ρόλο που επιτελεί το σχολείο στην πληροφόρηση των μαθητών είναι σίγουρα αξιοπρόσεκτη. Δεν αληθεύει όμως στη δική μας εποχή. Γιατί σήμερα και τα παιδιά είναι πολύ διαφορετικά από άλλοτε και ο αέρας, το «κλίμα» του σχολείου έχει αλλάξει. Παλαιότερα ο μαθητής περίμενε να φωτιστεί αποκλειστικά και μόνο από το Δάσκαλό του. Σήμερα οι πηγές των πληροφοριών έχουν πολλαπλασιαστεί σε βαθμό εκπληκτικό και οι αγωγοί τους, η εφημερίδα, το περιοδικό, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το ίντερνετ, ρέουν μέσα στο σπίτι. Μπορεί λοιπόν ο μαθητής, ανάλογα με τη δύναμη και την όρεξή του, να προμηθεύεται ελεύθερα και απεριόριστα «ειδήσεις» από όλες τις περιοχές της ανθρώπινης περιέργειας.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

2ο Να αναπτύξετε σε μία παράγραφο 80 περίπου λέξεων τη φράση: «Οι γονείς στις μέρες μας αναγκάζονται να κάνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα και να απουσιάζουν από το σπίτι»
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου